vlagge

(no subject)

Nog snel even een update voor ik naar school vertrek. Zaterdag naar Mediamarkt geweest en Toys 'r Us om Petteri(Fi) te helpen kiezen voor zijn hoofdtelefoon en Francesca(It) haar met sinterklaascadeautjes. Hier doen we trouwens ook zoiets. Beneden hangt er een blad waar iedereen zijn naam mag opschrijven. Vanavond worden de kaartjes getrokken en dan krijg je enkele dagen de tijd om een cadeautje te gaan halen.

's Avonds gaan bowlen met Petteri, Francesca & Clémence, waar ik met de gigantische score van 60-70 besefte dat ik dit dringend wat meer moet gaan doen.
Na de bowling, een filmpje gaan huren (Munich) terwijl Francesca haar kitchen duty deed. Toen we aankwamen in haar huis, was er al een film gehuurd (Sideways), maar na 15 minuten werd die toch te saai bevonden en werd onze film gekozen.. (tegen de zin van sommigen....)

Druk programma trouwens de volgende dagen: Vanavond Fright Night(=horrorfilms bekijken)! Woensdag: Rumba? Donderdag Belgian Party I! Zaterdag Kerstmarkt in Bremen!

(Heb ik trouwens al vermeld dat er bij de resultaten die ik voorlopig al gekregen heb, nog geen enkele buis zit voor een examen/project)

Collapse )
vlagge

(no subject)

Het weekendje met Jann was gezellig. Vrijdagavond, 20.20 aan het Centraal Station, speuren naar een gele bus waarmee hij zou aankomen uit Oldenburg. Ik had hem al een paar maanden niet meer gezien, dus was het eventjes zoeken, maar hem toch snel genoeg gevonden. Daarna gegeten, gechilld en uitgeweest. Ik had voor hem ook een fiets geregeld, aangezien dat ietsje makkelijker was om dan naar het centrum te gaan.

Hij was hier al eens geweest, maar nog nooit van het befaamde Groninger studentenleven geproeft, dus heb ik hem maar meegesleurd naar ieder café waar hij zich wel zou amuseren. Ook het Belgisch café stond op het programma, maar aangezien dat stampvol zat hebben we maar in een andere plaats Belgisch bier verorberd...

Vrijdagavond samen met Joy, Helena, Carmine, Clemence een mini-bartour gedaan en zaterdagavond gewoon met ons twee de tweede mini-bartour gedaan. Het rare was wel dat we in verschillende cafés de eerste waren. We hadden eerst naar het Belgisch café geweest, waar het stampvol zat, daarna gingen we naar Shadrak waar er amper 5 mensen waren (en waar het duidelijk géén Happy Hour was: 2 Tequila Sunrises voor 10 euro), idem met 'de Eerste Kamer', maar hey! Ze verkochten 'goedkoop' (althans naar Nederlandse normen) Belgisch bier, dus zijn we daar nog een beetje gebleven en heb ik weer heel wat bijgeleerd over Duitsland ;)

Zaterdagmiddag gaan shoppen voor een kadootje voor zijn vriendin. En ik weet niet of ik het hier mag vermelden wat het is of niet, aangezien ik niet weet of Eike dit leest of niet.. (btw, Jann, wanneer ga je het geven?), maar laat ons zeggen dat ik mijn goed aadvies heb gegeven. Daarna verdergewerkt aan Janns koffieverslaving.

Zondagmiddag hem op de bus naar Hannover gezet en ik begonnen aan de schoonmaak van mijn kamer...
Ow Jann, wanneer mag ik es langskomen? ;)

Maandagochtend ons voorstel besproken met onze docent van Communication Theory: het verschil tussen de Nederlandse & Belgische politieke campagnes + beïnvloeding. En goedgekeurd!

Voor de rest niks speciaals gebeurd, paar keer uitgeweest, waarvan gisteren het hoogtepunt was.
Nadat ik en Petteri Rumba beu waren (want eenmaal Happy hour voorbij is, is de lokroep van Rumba ook voorbij), gingen we naar het jazzcafé 'De Spieghel' waarna Anne, Ziren en Nadjiba ons ook volgden. Na de discussie over de stereotype Finse mens en nadat Nadjiba naar huis was, samen met ons vieren de pizzeria opgezocht die op dat moment ook wel smaakte.

Ondertussen is het weekend alweer een dag voorbij. Nog 4 dagen te gaan. Ach, het Erasmusleven!

Collapse )
vlagge

(no subject)

Donderdag: Containerparty was leuk!
Heel de avond drinkspelletjes gespeeld en dus nieuwe bijgeleerd: 'Drink while you're thinking' (waar ik persoonlijk gigantisch slecht in was..), 'Jojolapin' en 'Come on Eileen'
Met als resultaat dat ik vrijdagochtend maar kleine oogjes had, maar die verdwenen direct toen Els aankwam 's middags met de trein. Wat een leuke aankomst moest werden, werd een beetje verpest door mijn fiets. Mijn rode vouwfiets is gebroken. Rats in tweeën. Met als resultaat dat ik zonder fiets zat. En in een land als Nederland is een fiets geen overbodige luxe.
Ik moest stoppen aan de overweg, ik wilde weer starten nadat de slagbomen omhoog waren tot mijn fiets in elkaar zakte. Ik dacht eerst dat het vouwmechanisme los gekomen was, tot ik zag dat hij simpelweg kapot was. 3 stappen verder en ik had 2 fietsen in mijn handen.

Nu bon, daar kon Els natuurlijk weinig aan doen, dus 's middags naar het centrum geweest en 's avonds gaan uiteten naar Mr. Mofongo waar ik getrakteerd heb voor haar verjaardag. Nadat we beiden ons buikje gevuld hadden met overheerlijke ribbetjes was het tijd om weer de bus naar huis te nemen.
Maar dat was natuurlijk gerekend buiten de Groninger stadsdiensten, die besloten om dit weekend hier een straat verder te werken en dus de bus een gigantische ommetoer laten doen. Wat wij dus niet wisten ... en dus hebben we een uurtje op de bus gespendeerd en eenmaal we terug arriveerden aan het station, dan maar besloten om te voet te keren. Wat waren we blij dat we in mijn kamer waren... :/

Zaterdagochtend de trein van 9u genomen op weg naar Amsterdam. Na een 2 uurtjes arriveerden we in Amsterdam Centraal waar we een beetje later afspraken met Anne (Fi), die op dat moment ook in Amsterdam was voor haar vriend Arto. Anne had een kleine leeuw-sleutelhanger (symbool van Fins hockeyteam) voor Els' verjaardag (en ook wel een beetje omdat Els een tijdje ervoor Belgische chocolade+brief had gegeven voor Anne).
Na wat rondgelopen hebben in Amsterdam (de 'walletjes' en de winkelstraat) besloten we om iets cultureels te gaan doen. We besloten om 'The Amsterdam Dungeon' te bezoeken. Een museum die de gruwelijkste geschiedenis van de laatste 500 jaar van Amsterdam toonde. Binnenin was er een mini-achtbaan, een spiegelpaleis en veel decors waar er verschillende fragmenten werden nagespeeld. De volle 80 minuten hadden ze mijn aandacht beet. Een aanrader!
's Avond het Anne Frank Huis bezocht wat ook heel erg interessant was. Achter de boekenkast, de trap omhoog en dan rondlopen in hun kamers...
Het enige jammere was dat de kamers allemaal leeg waren, dus dat het wel wat moeilijk was om je zo in te beelden hoe het er x aantal jaar geleden uit zag.

's Avonds laat de trein genomen naar Rotterdam, waar we opnieuw wat problemen hadden met de tram en metro, maar uiteindelijk toch in onze jeugdherberg aangekomen. We hadden een hele mooie kamer (veel mooier dan op internet), de 'royal room', met 4 stapelbedden. We deelden de kamer met 2 Amerikaanse meisjes (waarvan er eentje in Brussel studeerde) en 3 Spanjaarden (denk ik).
's Ochtends de Erasmusbrug en de kubushuizen gaan bekijken. Dat blijft toch maar een raar ding, die huizen, ik snap nog altijd hoe mensen daarin kunnen leven.. (zie foto)

Daarna 's middags gaan informeren over de trein, want er was een deel van Els' traject afgeschaft waardoor er vervangbussen waren. Voor we het beseften, zat Els al op de bus en hadden we dus niet echt afscheid kunnen nemen..
Toen ik terug aankwam in Rotterdam Centraal hoorde ik het heuglijke nieuws dat ook ik een ander traject moest nemen dan mijn rechtstreeks traject, door een zelfmoord. Na 4x overstappen zat ik dan toch op de trein naar Groningen en eenmaal aangekomen mocht ik terug een half uur naar huis wandelen (want ze werkten nog steeds en ik had nog steeds geen fiets...)
Inderdaad, het was onze 'lucky day'

Maandag naar school geweest met de bus. 's Avonds gaan eten naar Wagamama met de Finnen (en aanhangsels) en Tania en Maria. Daarna nog een stapje in de (Rumba)wereld gezet.

Dinsdag vlogen de opdrachten ons opnieuw rond de oren en weet ik terug wat te doen de komende weken.
Ook was er evaluatie van het vorige blok en waarbij sommigen enkele leraars niet spaarden...
's Avonds hier thuis een terrifying night gehouden: horrorfilms bekijken dus. (The Descent en ik geef hem een 8 op 10)

Woendag terug naar school om te gaan horen wat van ons verwacht wordt qua print- en audiovisuele media.
Gisteravond was ik normaal gezien van plan om te gaan uiteten (again) met de Fransen, totdat ik plots een berichtje kreeg van Jann en waaruit ik afleidde dat hij om 20.20 in het station zou staan. Dat berichtje had ik pas om 18u gelezen en ik wist van niks... Ik was voor de zekerheid toch maar naar het station gegaan, ook al was ik niet 100% zeker of hij die avond wel zou komen, maar eenmaal thuis ontdekte ik dat hij nog in Duitsland zit en pas vrijdag, morgen dus, aankomt. Dat wordt een leuk weekendje! :)

Voor de rest heb ik niks meer te melden, behalve dat ik een nieuwe fiets heb, een gouden.
En ik sluit af met enkele foto's. Tot de volgende!

Collapse )
vlagge

(no subject)

Eerst en vooral vermelden dat Chocolateparty 2 een succes was.
Dat kunnen onderstaande foto's bewijzen..

Collapse )

Petteri had zijn drinkspel mee en dat konden we dus ook niet links laten liggen..
En 'miss a turn' vonden we maar te saai, das hadden we er maar 'laat de andere een activiteit voor je bedenken'.
Daarna met nog enkele Vrijheidsplein-mensen het stadscentrum onveilig gaan maken tot in de vroege uurtjes...

Heel het weekend zitten studeren aan de examens van deze week:
Dinsdag: English
Woensdag: Communication Theory
Donderdag: Communication Research

Engels was een makkie (een eitje, zoals ze hier zeggen) en Communication Theory vandaag verwacht ik ook wel een positief cijfer..
En morgen zien ze wel..

~~~~~~~~


Morgen Containerparty om het einde van de examens te vieren!
En vrijdag komt Els naar Groningen, zaterdag gaan we samen naar Amsterdam en zondag naar Rotterdam.
Jay!
vlagge

(no subject)

Wat begon als een stressy week is op zich nog allemaal goed gekomen.
Na het berichtje van maandag was onze ganse weekplanning in de war, dus konden we evengoed een nieuwe maken. Want dat report moest zo snel mogelijk binnen en ook ons filmpje moest deze week af. En daartussen moest ik nog ergens mijn Ruslandpresentatie persen.

Resultaat:
Report is klaar sinds deze namiddag..
Mijn Ruslandding is goed gegaan, het groepje dat ik moest leiden was heel actief en werkte goed mee, dus dat ging ook wel vlotjes..
En het filmpje zal morgen opgenomen en gemonteerd worden...
En daartussen ben ik ook al begonnen met studeren, aangezien de examens voor de deur staan (volgende week!)

Gisteravond met Anne, Erwin, Ziren, Emiel, Marc en Coos naar Pathé geweest en een pracht van een film gezien: Borat.
Ik had nog nooit een volledige filmzaal luid horen lachen, maar gisteren heb ik het meegemaakt. Heel erg stomme (onderbroeken))humor, maar o zo goed gebracht.


It is nice

Eerste 4 minuten van de film: HIER


Morgen Chocolateparty 2!
vlagge

(no subject)

Laat me mijn overzicht van vorige week beginnen met de storm van woensdag of donderdag.
Niet echt een storm, maar wel veel wind en regen, waardoor er verschillende bomen in Groningen gebarsten zijn. Onder andere de boom voor ons huis, waardoor we nu een omwegje moeten maken om onze fiets te bereiken, aangezien die boom nog steeds niet weg is (en ik vermoed dat die hier wel zal blijven liggen voor de rest van het jaar...)
Ook het feit dat mijn ruit bijkbaar niet 100% dicht is, maakt het slapen niet gemakkelijker aangezien ik de wind de hele nacht hoorde fluiten. Maar de rest van de week er geen last meer van gehad, dus blijkbaar is dit alleen als het echt waait.

Nu ik eraan denk: ik heb maandag het genoegen gehad om een echt Fins snoepje te mogen proeven. Twee zelfs! In ruil dan maar een reep chocolade gegeven. Culturele verschillen!

Vrijdag de Italianen uitgenodigd voor ons Belgisch dinner: stoofvlees met frietjes! Joy had haar mini-frietketel meegenomen van thuis, dus konden we onze eigen frietjes bakken. Aan hun reacties te horen, heeft het hun inderdaad gesmaakt.

Zaterdag: In de namiddag had ik een groupmeeting in Riekes(Dui) kot. Eerst en vooral: wat een fantastsch kot. Echt groot, gezellig huis, grote ramen, witte houten vloer, groot bed, gezellige keuken. We hadden afgesproken dat Tom(Nl) enkele hamburgers ging meenemen om tijdens het vergaderen wat te eten. De hamburgers bleken te duur, dus besloot hij maar spaghetti te koken voor ons allen. Hij had veel te veel van alles gekocht (vb 1,5kg gehakt voor zes personen ...), dus hebben we meer gegeten dan vergaderd. Maar gezellig was het wel! =)
's Avonds naar Vera, Shadrak, Spieghel en nog ergens anders geweest waar ik de naam niet meer van weet, met Anne(Fi), Rengi(Turkije), enkele Italianen en enkele Spanjaarden.

Zondag hadden de meisjes me hier 'verleid' tot een middagje shoppen, aangezien het koopzondag was (iedere eerste zondag van de maand). Aangezien ik nog enkele cadeautjes zoek voor Els, had ik maar toegestemd, niet wetende dat ik de middag van kleerwinkel naar kleerwinkel zou spenderen. Nuja, het gezelschap was wel leuk.

Collapse )

Vandaag de hele dag in school gespendeerd. Deze ochtend afspraak met onze leraar voor onze Ruslandpresentatie van woensdag. Tot ik plots een berichtje kreeg van mijn groepslid dat ons researchreport vanmiddag om 16.30 binnen moest. Handig zo'n blackboard! Vooral als de leraars zo'n berichtjes maar de dag zelf posten. Iedereen stressen, maar toch nog klaargeraakt. De rest heeft boze mails gestuurd over het feit dat we dat report pas volgende week moesten indienen.

----PS----
Het feit dat ze in de containers (internationaal studenten'huis' dichtbij school) al 5 laptops en enkele gsms gestolen hebben via een openstaande ruit, maakt me blij dat ik hier woon.
Jezus, ik mag er nog niet aan denken ....
vlagge

(no subject)

Niet veel te melden deze keer.
Terug van een deugddoend weekje thuis.
Zondagavond(22u!) aangekomen na een lange autorit (tweemaal file gehad in Antwerpen en voor Utrecht), dan maar direct alles uitgepakt en in mijn bedje gekropen.
Gisteren de hele dag gewerkt aan mijn presentatie van Engels (die nu af is)
En vanochtend stond ik op en zie ik dit door mijn ruit:


Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier is het dus koud en regenachtig.

Was ik maar naar Italië op Erasmus geweest... :/

Vondst van de dag: condooms, buskaartjes en scheermesjes samen in zo'n snoepautomaat in de supermarkt.
vlagge

(no subject)

Dinsdagavond kregen we het geniale idee (lees: werden we uitgenodigd) om een echte Italiaanse pizza te gaan eten in dé lekkerste pizzeria (én goedkoopste!) van Groningen: La Bucca. Aangezien ik, afgezien van die ene keer, nog geen pizza gegeten had in de twee maanden die ik hier al ben, kon ik dit aanbod moeilijk afslaan. Mijn obsessie met Italiaans eten werd weer gevoed.
Toen we daar aankwamen, zag de pizzeria er redelijk donker en verlaten uit. Yeps, je raadt het al: gesloten! Dan maar een andere pizzeria gezocht in de buurt. Een gevonden binnen 5 minuutjes wandelafstand. De pizza zag er lekker uit, jammer genoeg smaakte hij ietsje minder (ik ben dan ook veeleisend qua pizzas). Misschien ligt het aan het feit dat de pizeria opengehouden werd door Turken en niet door Italianen?
Maar La Bucca, wees niet bang! We komen terug!!

Woensdagavond uitgeweest wat ook al een tijdje geleden was (4 dagen!). Begonnen in Rumba (saai), daarna Pand 48 (waar de rest van ons huis buiten zat). Daarna naar Shadrak gegaan, waar we al zoveel over gehoord hadden. Was wel leuk, leuke muziek enzo, jammer genoeg was er maar weinig sfeer te ontdekken (en vooral veel oestrogeenjagende Nederlanders!)

Donderdagavond naar de film (The devil wears Prada) geweest. Een nieuw bioscoopcomplex niet zo ver(15-20 minuutjes) van ons huis gezocht en gevonden. We hadden beneden afgesproken met de anderen om 21u (film begon om 21.45), totdat we ontdekten dat de fiets van Héléna (FR) vastgemaakt was met iemand anders fiets. Na wat rondgevraagd te hebben, bleek de onbekende stalker spoorloos. Als we terug thuis kwamen, hing er al een oproepje:
Free beer!!!
Now that I have your attention.. Someone locked my bike with a yellow lock ....(blabla)

Originaliteit hangt hier in de lucht =)

En op dit eigenste moment zit ik te wachten op mijn ouders die hier ieder moment kunnen binnenvallen. Bij wijze van spreken dan...
Vandaag een dagje Groningen en morgen terug naar huis, waar ik een weekje zal blijven in ons kleine Belgenlandje. Al wie me wil zien, bel me :)
Dus verwacht geen updates de volgende week!